Kippensoep op grootmoeders wijze

Deze soep werd door mijn oma altijd gemaakt wanneer ze vol au vent maakte. (recept daarvan volgt zaterdag)

kippensoep

Ingrediënten:

Kippenbouillon (en later kippensoep):

  • 1 zak soepgroenten (1 kg)
  • 1 grote ui
  • 1 soepkip
  • peper, zout
  • 3 laurierbladen
  • 3 liter water
  • 250 gr gehakt
  • 1 zakje Knorr soup idee “double chicken” (bij de instant soepen)
  • Vermicelli

Bereiding:

Voeg de groenten, kruiden, kip en water bij elkaar, laat koken tot de kip gaar is.

Neem de kip en de laurierbladen uit de bouillon en mix de bouillon.

Pluk het vlees van het kippenkarkas en zorg dat de brokjes klein genoeg zijn voor soep.

Rol kleine gehaktballetjes van het gehakt, en laat ze gaar koken in de soep terwijl je ook het zakje instantsoep toevoegt.

Indien gewenst kan je ook wat extra vermicelli toevoegen en nu ook laten meekoken.

Kruid met peper (let op met zout, je voegt al zout toe wanneer je het zakje instantsoep toevoegt)

Eventueel kan je er een scheutje room ingieten alvorens je de soep serveert.

Smakelijk.

Plaats een reactie