Wortel – zoete aardappel soep

Nu we de herfst bereikt hebben, is het weer tijd om hartverwarmende soepen te maken.

Deze soep heeft een zoete touch doordat de wortelen en de zoete aardappelen heel graag gestoofd worden, en de soep krijgt een kick door de gember.

Ideaal om je te verwarmen na een lange herfstwandeling dus. 🙂

zoete-aardappel-wortel-soep

Ingrediënten:

– 2 uien, in halve maantjes gesneden
– 2 teentjes look, geperst
– 3 cm gember, geraspt
– 500 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 kg wortelen, geschild en in schijfjes gesneden.
– 3 liter water
– 2 groentenbouillonblokjes
– peper en zout, naar smaak
– 1 theelepel kurkuma (optioneel)

Bereiding:

  • Stoof de uien, look, gember, zoete aardappelen en wortelen aan op een zacht vuurtje tot de wortelen en zoete aardappelen zacht worden.
  • Voeg het water toe samen met de bouillonblokjes
  • Laat koken tot de groenten gaar zijn.
  • Mix de soep en kruid af met peper en zout.
  • Voeg hier eventueel de kurkuma toe indien je dit wenst.

Plaats een reactie